10.06.2009

Work to Ride Day


Hepimiz trafikte motorların fark edilmesini, bizlere saygı gösterilmesini ve daha çok insanın motosiklet kullanmaya başlamasını istiyoruz. Ancak bu isteklerin kendi kendine gerçekleşmesi mümkün değil. Elimizi taşın altına sokmamız ve bir şeyler yapmamız gerekiyor. İş Günü Sürüşü‘de tam bu amaca yönelik bir oluşum.

Özetle 1992′den beri süregelen ve ABD’de başlayan bu oluşumu artık Türkiye’de de daha aktif şekilde hayata geçirerek insanların işlerine motosikeltleriyle gitmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu sayede trafikte farkedilmeyi, sektörün gelişmesini ve en önemlisi ön yargıları kırmayı hedefliyoruz.

Peki neden işe motosikletle gitmeli?

Çünkü işe motorla gitmek eğlencelidir.
Çünkü işe motorla gitmek daha ucuzdur.
Çünkü işe motorla gitmek daha hızlıdır.
Çünkü işe motorla gitmek yaşadığımızı hissettirir.

Kayıp zaman olarak geçen, trafikte beklediğimiz o saatleri motosiklet sayesinde eğlenceye, spora ve bir güzelliğe çevirebiliriz. Bunu yaparken başkalarına örnek olarak yollarda daha fazla motorun görünmesine ve bu sayede diğer araç sürücülerinin bizleri daha çok farketmesini yani daha güvende olmayı sağlayabiliriz.

İş Günü Sürüşü yılda bir gün tüm motosiklet kullanıcılarını işe motorlarıyla gitmek üzere davet ediyor. İşe motosikletinizi sürerek gidin. İşe, bankaya, okula, eve, alışverişe, misafirliğe, devlet dairesine, spora…Her nereye gidiyorsanız her yılın 3. pazartesi günü İş Günü Sürüşü‘nü gerçekleştirin ve o gün motosikletinize binerek sizi, herkesin her gittiğiniz yerde motorunuzla veya kaskınızla-ekipmanınızla görmesini sağlayın.

Dünya İş Günü Sürüşü'nü kutlamak üzere 15 Haziran günü iş çıkışında İstanbul’un her iki yakasında da buluşarak bu güzel günü keyifli bir sohbetle noktalamanın ugun olacağını düşündük. Böylece işe motorumuzla giderek yollarda ve iş yerlerimizde “motorcu” kimliğimizle boy göstermiş olmamızın keyfini çıkartıp ortak noktası motosiklet sevdası olan insanlar olarak bir birimizi tanıma fırsatını da bulmuş olacağız.

Tarih: 15 Haziran - Saat 19:00
Anadolu Yakası: Moda Çay Bahçesi
Avrupa Yakası: Dolmabahçe Çay Bahçesi

Detaylar: www.issurusu.org - www.ridetowork.org